Aarts wint award

Aarts Schilders won de AANtWERK Award

Anka Aarts en Marcel Scheepers over de tijd erna

“Onze klanten kiezen bewust voor ons”

Iedere twee jaar reikt AANtWERK de award uit voor de meest inclusieve werkgever in Noordoost-Brabant. Een titel die op dit moment op naam staat van Aarts Schilders uit Veghel. 50% van hun personeelsleden heeft extra hulp nodig. Intensieve begeleiding – zoals de autistische medewerker die volledig was afgekeurd en nu een volwaardige werknemer is – of net dat ene zetje nodig heeft. “Iedereen struikelt wel eens in z’n leven. Maar niet iedereen heeft het geluk om overeind geholpen te worden”, aldus directeur Anka Aarts die we samen met projectleider Marcel Scheepers spraken over de periode na het winnen van de award.

“Dat was een geweldig moment”, herinnert Anka zich nog goed. “In de Orangerie namen we het op tegen twee werkgevers die het ook fantastisch doen op inclusief vlak. Wat dat betreft zijn we allemaal winnaars. Er werd gestemd en plots stonden we daar op het podium. Wat er toen door me heenging is niet te beschrijven. Trots, ongeloof, blijdschap en vooral een kroon op ons harde werk.”

Marcel was er die avond ook bij in de Orangerie en zag een dag later hoeveel impact zo’n prijs met zich meebrengt. “We ontvingen bloemen en taart en Anka werd platgebeld. Die publiciteit zorgde voor erkenning en dat is fijn. En ja, we kregen daarna ook meer uitnodigingen om mee te doen aan aanbestedingen en projecten. Onze klanten kiezen bewust voor ons. Natuurlijk omdat we goed werk leveren. Dat staat voorop en dat moet ook. Dat ze hiermee een steentje bijdragen aan de toekomst en het geluk van mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is, voelt goed voor ze. Net zoals dat voor ons goed voelt. En daarbij komt ook dat we ze hard nodig hebben in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Er mogen er nog meer komen hoor!“

Aarts Schilders verzorgt schilderwerk voor particulieren en bedrijven en is daarnaast gespecialiseerd in behangen, spuitwerk, onderhoud & renovatie en schadeherstelwerkzaamheden voor verzekeraars. Voor de helft van hun medewerkers was werk niet vanzelfsprekend. Voor het feit dat ze hen begeleiden tot waardevolle krachten, werden ze beloond met een PSO 30+ certificaat en natuurlijk de AANtWERK Award (foto).

www.aartsschilders.nl

Sherida horizontaal 1

Weener XL hielp Sharida aan werk bij Preventief

‘Nu is het mijn tijd’

Sherida (42) werkte jaren in de thuiszorg. Als alleenstaande moeder combineerde ze dit met de zorg voor haar twee zonen. Door omstandigheden viel ze uit. “Er gingen een aantal dingen niet goed. Dit viel allemaal samen en toen lukte het gewoon niet meer.” Weener XL is er in dit soort situaties om mensen weer in stapjes te begeleiden naar passend werk.

Opkrabbelen
Sherida zocht hulp en krabbelde langzaam op. Ze kwam in een traject bij Weener XL terecht. “Ik dacht: ik heb zo weer een baan. Dat viel alleen vies tegen. Ik stuurde – met hulp van mijn werkconsulent – superveel sollicitaties de deur uit, maar werd overal afgewezen door de gaten in mijn CV. Toen het perspectief leek te worden bij één van de exploitaties van Weener XL aan de slag te gaan, zakte de moed mij eerlijk gezegd in de schoenen. Ik wilde veel meer. Gelukkig kwam deze vacature voorbij…”

“Ik heb er nu weer zin in. Ik leer elke dag wel iets bij. En ik ben uit de uitkering! Ik wil er nóóit meer in. Het is zo niet fijn om afhankelijk te zijn van een instantie. Ik werk nu bij Preventief, hier worden BHV opleidingen gegeven. Ik doe hier van alles. Van het meehelpen met de lunch tot het schoonmaken van de materialen. ”

Een kans krijgen
Eigenaresse Wendy: “We zijn hartstikke blij met Sherida. Een leuke enthousiaste harde werker, die ook goed past in het team. We hebben al eerder medewerkers aangenomen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Toen we de aanbesteding gegund kregen om de BHV te verzorgen voor Weener XL, hebben we onze social return paragraaf direct maximaal verzilverd. We vinden het belangrijk om mensen die het verdienen een kans te geven. Dit vinden wij een eerlijke manier van werken.”

Dromen
Voorlopig zit Sherida helemaal op haar plek bij haar nieuwe werkgever, maar voor de toekomst ziet ze een carrière weggelegd in de uitvaartbranche.

Sherida: “Vanuit mijn Surinaamse achtergrond wordt er op een heel mooie manier afscheid genomen; het geleefde leven wordt dan écht gevierd. Heel waardig en op bijzondere wijze worden mensen opgebaard zodat er afscheid genomen kan worden. Ik zou graag meer deze werkwijze willen introduceren in de huidige Nederlandse uitvaartbranche.”

“Maar ik heb geleerd om in kleinere stapjes te denken. First things first. Ik heb de afgelopen jaren kunnen werken aan een stabielere basis. Mijn ene zoon is al volwassen, de andere bijna. Ze doen het goed. Nu is het mijn tijd. Ik heb er zin in!”

Hajir Hajji Action 3

In de media

over topvrouw en ceo van Action Hajir Hajji

“Je kunt alleen succesvol zijn als je samenwerkt en de goede mensen om je heen verzamelt.” Wat haarzelf ‘overkwam’ – gezien worden door de oprichters en steeds meer verantwoordelijkheid krijgen – is ook iets dat zij als ‘mensenmanager’ anderen gunt. “Mensen in hun kracht zetten, dat is het belangrijkste binnen teams op elk niveau. Ik kijk graag naar ieders potentieel en hoe we dat het best kunnen benutten, zodat mensen op posities terechtkomen waar ze echt kunnen bloeien. Zo had ik een vrouw in mijn team die niet tot haar recht kwam bij het aansturen van de lijn, maar wel beschikte over een heel creatieve persoonlijkheid. Het is belangrijk dat je zo’n eigenschap ziet en er de waarde van onderkent. Zij is verantwoordelijk gemaakt voor het opzetten van vestigingen in andere landen – dat is een echte puzzel waarbij zij haar creativiteit goed kan gebruiken."

Dit is een quote uit het interview van SER Topvrouwen met ceo van Action Hajir Hajji en gaat over het zien en benutten van talent. Als vrouw met Marokkaanse roots en zonder academische achtergrond is ze een driedubbel rolmodel voor velen. Wil je meer lezen over deze topvrouw? Lees dan het artikel dat MT Sprout over haar schreef. Klik hier >>

Kernteam AA Nt WERK

AANtWERK Inspireert

De drijvende krachten achter de evenementen

“Op de evenementen doen we alles samen”

De één is er al vanaf het eerste moment. De ander begint net. Roel, Jan-Hein, Carolien, Astrid en Nienke zijn verantwoordelijk voor alle events van AANtWERK. Ze omschrijven zichzelf als ijzersterk team dat altijd het grote doel voor ogen heeft: gasten inspireren en ze keer op keer laten zien dat sociaal en succesvol ondernemen heel goed samengaat.

“Inclusiviteit is niets exclusiefs. Het hoort er gewoon bij en dat zie je op onze evenementen. We gaan altijd voor 110%. Net even dat stapje extra. Dat betekent topsprekers, verrassende locaties en de focus op thema’s die ertoe doen.” Roel Beugels is projectleider deelt zijn rol sinds kort met Jan-Hein Ooms. Die laatste is nieuw bij AANtWERK en neemt behoorlijk wat ervaring mee als sales-, hr-, en verandermanager. “In de korte tijd dat ik er nu bij ben, heb ik al gemerkt dat AANtWERK uitblinkt in professionalisme en samenwerking.”

Organisatie
De projectleiders mogen rekenen op secretariële, organisatorische en communicatieve ondersteuning. Astrid, Carolien en Nienke werken al jaren samen en weten precies wat ze aan elkaar hebben. “We hebben alle vijf onze eigen taken in de voorbereiding, maar op evenementen doen we alles samen. Van het inrichten van de locatie en de techniek bijpraten tot de briefing van de sprekers”, vertelt Carolien Kropman. Ooit zat ze op de kunstacademie, maar koos vanuit idealisme voor ontwikkelbedrijf WSD. Daar organiseert ze sinds 10 jaar de evenementen van AANtWERK. “Ik vind het gewoon fantastisch om vanuit het niets een event neer te zetten. Dat verveelt nooit.”

Officemanagement
Astrid Nieuwenhuijs heeft een achtergrond als directiesecretaresse en draagt haar office-skills via Weener XL bij aan de club. De dynamiek binnen AANtWERK is ook wat Astrid zo aanspreekt: “Je ontmoet zoveel verschillende mensen. De ene dag notuleer ik de bestuursvergadering, de andere dag zorg ik voor de administratieve verwerking van nieuwe leden en een dag later heet ik gasten welkom en geef ze een badge.”

Communicatie
Via IBN zorgt Nienke Vermeulen dat de communicatierol binnen AANtWERK vervuld wordt. “Dat begint al bij het bepalen van de thema’s die elke evenement heeft. Ik geloof erin dat die heel belangrijk is, zodat de founders en partners zich hierin herkennen en aangesproken voelen. Je doet het toch allemaal voor hen. Het mooiste is dat alles wat je doet om de club in the picture te zetten, samenkomt op zo’n evenement.

2024
Het kernteam staat aan de vooravond van het nieuwe programma dat wordt gelanceerd. “We gaan nóg meer samenwerken, de pijlers Doen, Lobby en Inspiratie zie je steeds meer terug, het ledenaantal gaat omhoog en we luisteren naar de meest inspirerende sprekers op fantastische plekken. Allemaal voor één ding: laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samengaat. 2024 wordt een topjaar.”

Wil je weten wat ieders rol inhoudt, ze het liefste doen en waarover er gedroomd wordt? Klik hier voor de bio’s van Roel, Jan-Hein, Astrid, Carolien en Nienke >>

Spierings foto magazine

Bedrijfsbezoek Spierings Mobile Cranes op 27 februari 2024

Klik hier om je aan te melden >>