AA Nt WERK44

Werken na kanker

Ben jij de werkgever die aansluit?

Er is grote krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers zitten met hun handen in het haar. Toch staan er ruim 1 miljoen mensen aan de zijlijn, die door werkgevers niet gezien worden als arbeidspotentieel. Veelal zijn het mensen die ernstig ziek zijn geweest. We zijn nieuwsgierig naar deze mensen, wie zijn ze? Waar zitten ze? Want: niet iedereen heeft een uitkering. Wat hebben ze nodig om terug te keren naar de arbeidsmarkt? Wat zijn de drempels voor werkgevers? Wat gebeurt er als we deze drempels kunnen weghalen en wat is er voor nodig om werkgevers deze groep als arbeidspotentieel te gaan zien?

In 8 weken tijd zetten we ons in om deze groep mensen die nu thuiszitten zonder werk te inspireren en te motiveren. Ook willen we ze inzicht geven in hun talenten hoe deze te gebruiken. Om zo vanuit een krachtig zelfbeeld (weer) in actie te komen en met realisme het arbeidsveld van nu te betreden.

Wij zoeken werkgevers die ambassadeur willen worden van een project, werkgevers die een actieve rol willen spelen in de training en werkgevers die hun deuren willen opstellen. Spreekt dit je aan? Klik hier voor een uitgebreid artikel met video en neem contact op met Corina Kersten via 06-18308423 of ckersten@ibn.nl.

AA Nt WERK70

Harrie-training

Wie is jouw Harrie?

Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie. Het Harrie gedachtengoed is doorontwikkeld, en er is een module speciaal gericht op statushouders ontstaan. Meer weten? Bekijk de video hieronder en neem contact op met Desiree Rezelman via 06-21487551 of desiree.rezelman@uwv.nl.

AA Nt WERK71

Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie

Vind en behoud personeel

Ben je benieuwd hoe je jouw organisatie inclusiever kunt maken om zo jouw personeelstekort op te lossen? Maak dan gebruik van de kosteloze inclusieve bedrijfsanalyse van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Onze adviseurs onderzoeken graag hoe we het werk binnen jouw organisatie slimmer kunnen organiseren. Zo wordt het werk van jouw huidige personeel leuker en efficiënter ingericht én kun je kansen bieden aan mensen die werk zoeken.

Wil je meer informatie? Bekijk de video hieronder of neem contact op met Solange Camelia, Adviseur Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie via 06 10681139 of solange.camelia@uwv.nl.

AA Nt WERK73

Leerwerkloket

Alles over scholing & ontwikkeling op één plek

Het leerwerkloket is een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers en is er voor werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, maar ook voor werknemers en werkgevers. Bij het leerwerkloket geven ze advies op maat op het gebied van scholing en lerend werken. Dit doen zij door arbeidsmarktkansen voor iedereen te versterken. Zo geven ze informatie en advies over scholing en loopbaanmogelijkheden en bouwen zij mee aan leerbaanprojecten. Klik hier om naar de website te gaan en vind daar meer informatie en contactgegevens.

AA Nt WERK52

Ohmygood & Rabouw

Sociale organisaties in de spotlight

Ohmygood wil impactmakers in de spotlight zetten, zodat ze nóg meer impact kunnen maken en tegelijkertijd jou deze mooie producten laten ontdekken. Op het zomerevenement van AANtWERK deed Ohmygood (klik hier)dat door podium te geven aan de sociale onderneming Rabauw Craft Beer (klik hier) Samen met Rabauwers worden ambachtelijke bieren gebrouwen en verkocht op twee locatie: Rabauw Brewpub in Eindhoven en Rabauw Bierwinkel & Brouwlab in Gemert.

AA Nt WERK74

Kwikstart

Hulp bij banen voor jongeren

In korte tijd zorgt Kwikstart (klik hier) ervoor dat jongeren aan het werk kunnen. Naast dat het een baan oplevert, hebben zij hierdoor ook de kans om skills te ontwikkelen en om in contact te komen met andere jongeren. Het traject WSD Kwikstart wordt aangeboden aan jongeren die wonen in één van de volgende negen gemeentes Best, Boxtel, Meierijstad, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Sint-Michielsgestel en Vught. Neem voor meer informatie contact op met Anniek Trommelen via 0634359759 of A.trommelen@wsd-groep.nl.

AA Nt WERK51

Ontspanning tijdens boerderijspelen

AA Nt WERK49

Teamwork

AA Nt WERK91

Snelheid

AA Nt WERK119

Het winnende team!

Frame 1662287 1280

Gewoon doen! De 10 stappen naar een inclusieve organisatie

Nadja Jungmann 1 scaled

Volgende evenement: dinsdag 27 september 'Grip op schulden' met Nadja Jungmann (foto)

>> klik hier om aan te melden
AA Nt WERK116

En nu vakantie! Fijne zomer!