Konnektosshow 56

Voor en achter de schermen

>> Klik hier om de foto's te bekijken
Konnektosshow 6

Kijk hier de hele uitzending terug

Roel portret 1

Roel Beugels

neemt het stokje over van Erik Rosier

Wat mij betreft staat MVO voor Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties”

Dat betekent nog nét iets meer dan verantwoord ondernemen. Precies wat Roel Beugels voor ogen heeft met Stichting Konnekt'os. Sinds januari 2021 heeft hij naast de drie Zuid-Limburgse clubs, ook die van ons in Midden-Limburg en in Noordoost-Brabant onder zijn hoede. Zijn missie: werkgevers door hun partnerschap nog enthousiaster maken voor sociaal ondernemerschap. Bovenal gaat het Roel om hiermee een verschil te kunnen maken voor de mensen waar het hier echt om gaat. “De één vindt gemakkelijk een baan, de ander heeft wat meer moeite om werk te vinden en te houden. Ik vind dat iedereen een kans moet krijgen om erbij te horen.”

Roel Beugels is 50 jaar en getrouwd met Anja. Samen hebben ze twee kinderen: Bram en Janneke. Hij werkte zo’n 20 jaar in de financiële sector toen Erik Rosier op zijn pad kwam. “Door hem maakte ik kennis met een voor mij totaal nieuwe wereld. Eén waar ik al snel enthousiast van werd. Met name van het concept van zijn stichtingen. De combinatie van het contact leggen met en tussen vele mensen, het organiseren van high-end bijeenkomsten en het dienen van een bijzondere doel: het bij de maatschappij betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het spreekt mij zeer aan. Sterker: in mijn privétijd ben ik al jaren betrokken bij het organiseren van grotere lokale events en het helpen van mensen via een serviceclub waarvan ik lid ben. En netwerken onderhouden deed ik ook al jaren. Het is dus eigenlijk een puzzel die nu mooi in elkaar past."

Het diepe in
Roel zette in 2018 een grote stap. Hij verruilde zijn baan bij de bank, sprong in het diepe en ging er voor de volle 100% voor. “Dat liep eigenlijk al meteen hartstikke goed en ik kreeg er bovendien bakken energie van.” Even later nam hij dan ook de drie Zuid-Limburgse stichtingen onder zijn hoede. Met succes. Inmiddels hebben Roel en Anja het bedrijf van Erik en zijn vrouw Yvette volledig overgenomen en zijn daar Konnekt'os, AANtWERK (Noordoost-Brabant) en MetWerk (West-Brabant) bij gekomen.

“Ik zie ernaar uit om met iedereen kennis te mogen maken en ons samen sterk te maken voor inclusief ondernemerschap. Want dat is de afgelopen jaren echt in mijn hart gekropen”, stelt Beugels. “Zelf heb ik met eigen ogen kunnen zien wat het met mensen doet om het gevoel te hebben dat ze erbij horen. Deelnemen aan de arbeidsmarkt is een wezenlijk onderdeel daarvan. Je doet ertoe en hebt contacten met collega’s en klanten en maakt zo echt onderdeel uit van de maatschappij.”

Kers op de taart
Wat Roel nog extra wil benadrukken is zijn aandacht voor mensen die moeilijker toegang tot de arbeidsmarkt hebben. Zo vertelt hij over het omscholingstraject waar hij bij betrokken is en wat indrukwekkende resultaten opleverde. “Ik sprak er mensen die op latere leeftijd door ontslag noodgedwongen hun bakens moesten verzetten en uiteindelijk in een baan terecht kwamen die hen veel meer vreugde opleverde dan voorheen. Maar ik heb ook mogen zien dat statushouders die vrijwel letterlijk aan de kant stonden opbloeiden nadat zij, mede door de inspanning van onze stichting, weer deel konden nemen aan de arbeidsmarkt. Dat de werkgevers er ook nog eens zeer kundige en betrokken medewerkers mee binnen haalden was de spreekwoordelijke kers op de taart.”

Het gaat om de verantwoordelijkheid nemen
"
MVO gaat wat mij betreft veel verder dan alleen een manier van ondernemen. Het gaat over voorop staan, zelf initiatief nemen en dat ook uitdragen. Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties zou daarom een veel passendere term zijn”, stelt Roel. “Mijn streven is om de komende jaren steeds meer organisaties en werkgevers enthousiast te maken om zich bij Konnekt'os aan te sluiten. Maar bovenal gaat het me om echt een verschil te kunnen maken voor de mensen waar het hier echt om gaat. Dat doen we met informatieve en kwalitatief goede bijeenkomsten. Natuurlijk maken we het daarbij ook gezellig want als mensen na een inspirerende lezing of voordracht echt met elkaar in contact komen, ontstaan de mooiste initiatieven!”

Konnektosshow 47

Presentatie & deelnemers

Konnektosshow 39

Presentatrice Vivian Lataster

Konnektosshow 7

Sidekick Rob Scheepers

Konnektosshow 15

Ramona Reubsaet (AB Werkt Zuid-Nederland)

Konnektosshow 24

Ruud Danklof (Blankers Schoon)

Konnektosshow 36

Winnaar en dus 'De inclusiefste mens' Mieke Wijnen (Kersten Hulpmiddelen)

Wim Davidse

Masterclass "Naar een HR strategie voor de radicale jaren '20 - '25"

>> meld je hier aan voor 20 mei